Nederlanders Lang en Meijer van grote waarde in eerste zege Brugge sinds WK

29-01-2023 20:40

Club Brugge heeft voor het eerst sinds het WK weer eens een wedstrijd gewonnen. De Belgische topploeg verkeert in zware sportieve crisis, maar wist op bezoek bij Zulte Waregem aan het langste eind te trekken: 1-2. Noa Lang en Bjorn Meijer waren met een doelpunt en een assist van cruciale waarde.

Waregem-uit was bovendien ook de eerste zege onder de nieuwe trainer Scott Parker, die daar al vijf wedstrijden op moest wachten. Al na zeven minuten viel het eerste Club-doelpunt. Een bedoeld schot van Ferran Jutglà belandde via Hans Vanaken voor de voeten van Lang, die de bal alleen nog maar binnen hoefde te schuiven. Dat deed hij ook voor de voorsprong.

Bij de thuisploeg ontbrak Ruud Vormer, omdat hij had afgesproken niet tegen zijn voormalige werkgever in actie te zullen gaan komen. Ze reageerden een klein halfuur na de achterstand. Alioune Ndour maakte de gelijkmaker. Op slag van rust viel echter de 1-2. Een door Meijer doorgekopte corner werd door Vanaken tegen de touwen gewerkt. Waregem reageerde opnieuw, maar deze keer op de verkeerde manier. Borja López pakte in de slotfase een rode kaart, waardoor alle goede bedoelingen de prullenbak in konden.

Brugge klom zodoende naar de vierde plek in de Belgische Jupiler Pro League, maar staat nog steeds op een vrijwel onoverbrugbare achterstand van vijftien punten op koploper Genk. Waregem verkeert op de zestiende plaats in degradatienood.