Wedstrijdverslag

Volgende harde klap voor Liverpool: Brighton knikkert club in slotfase uit FA Cup

Volgende harde klap voor Liverpool: Brighton knikkert club in slotfase uit FA Cup

29-01-2023 16:25 Laatste update: 16:28

Liverpool heeft de volgende tegenslag te verwerken in Engeland. De ploeg van Jürgen Klopp werd zondag in de slotminuut uit de FA Cup geknikkerd door angstgegner

Liverpool verloor medio januari met 3-0 van Brighton en speelde misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen. Klopp zette Cody Gakpo wederom in de basis en hield Virgil van Dijk, die met een hamstringblessure kampt, buiten de wedstrijdselectie. Bij The Reds had Harvey Elliott het op de heupen: de middenvelder speelde Mohamed Salah zeer fraai vrij, maar de Egyptenaar miste het doel. Even later zette Elliott zijn ploeg zelf op voorsprong. Lewis Dunk zette The Seagulls negen minuten later echter weer op gelijke stand.

In de tweede helft ging het over en weer, maar was het Brighton dat in de slotfase aan het langste eind trok. Kaoru Mitoma dompelde Liverpool in de slotminuut in rouw met de 2-1, waardoor Liverpool op één front minder meedoet in Engeland. In de Champions League wacht Real Madrid als tegenstander. Liverpool staat negende in de Premier League en zal het seizoen zo snel mogelijk willen vergeten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!