Nieuws

Van Nistelrooij blij met trefzekere aanvallers en 'energieke' invaller Silva

Van Nistelrooij blij met trefzekere aanvallers en 'energieke' invaller Silva

28 januari - 19:29

Ruud van Nistelrooij is na de 2-0 overwinning van PSV op Go Ahead Eagles uitermate tevreden over de prestaties van zijn aanvallend ingestelde spelers. Anwar El Ghazi en Joey Veerman wisten het net te vinden. Aanwinst Fábio Silva maakte bovendien zijn eerste minuten.

Zowel Veerman als El Ghazi wisten het net te vinden. "Daar word ik zeker gelukkig van", aldus Van Nistelrooij voor de camera's van ESPN. Waar de kritiek op El Ghazi toenam wegens uitblijvende prestaties, steeg de frustratie bij Veerman omdat hij week-in-week-uit op de bank zat. "De reactie van Joey is de juiste. Hoe hij zich op trainingen naar het team toe opstelt. Wat er van hem gevraagd wordt, zag je vandaag prachtig terug. Hij beloont ons met een goal."

Ook uit Van Nistelrooij zijn lof over El Ghazi. "Anwar was heel dreigend. Uiteindelijk helpt hij ons aan het tweede doelpunt." Reden voor de PSV-trainer om het een en ander te wijzigen en jongens speeltijd te geven. Kersverse aanwinst Fábio Silva bijvoorbeeld. "Een ambitieuze jongen met veel energie, zo viel hij ook in. Dat sloeg over op het publiek en gaf een goede impuls."

Het was Van Nistelrooij zelf die het woord 'crisis' in de mond nam na de doordeweekse nederlaag bij FC Emmen (1-0). "Wij vonden dat we al veel langer in een crisis zaten. De remises tegen Sparta en Fortuna vonden wij al zeer ernstig. De media doen daar dan een sausje overheen. Vandaag was de reactie prima."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!