Nieuws

Slot ziet minder mogelijkheden op rechtsbackpositie: 'Is nu tactisch anders bezet'

Slot ziet minder mogelijkheden op rechtsbackpositie: 'Is nu tactisch anders bezet'

27-01-2023 16:23

Lutsharel Geertruida maakt indruk op de rechtercentrale positie in de verdediging bij Feyenoord. De Nederlander wordt door zijn trainer Arne Slot geroemd omdat hij op meerdere posities uit de voeten kan uit de voeten kan.

Geertruida staat bij Feyenoord bekend als het universele puzzelstukje. De ene week staat hij op de rechtsbackpositie, de andere week rechts centraal in de verdediging of soms wordt hij zelfs ingezet als controlerende middenvelder. Slot onthult op de persconferentie dat Geertruida zelf eigenlijk ook niet goed weet waar hij zich het liefst op wil richten.

"Bij Lutsharel is dat wisselend. De ene keer komt hij bij me dat hij zich op rechtsback wil richten, in ieder geval voordat het WK begon, de andere keer geeft hij aan dat hij het centrum toch ook wel mooi vindt", begon de oefenmeester uit Berghenteim op de persconferentie richting Twente-uit.

Nu Geertruida de positie van Trauner opvangt, heeft Slot minder mogelijkheden op de rechtsbackpositie. "De rechtsbackpositie is nu wel tactisch anders bezet", aldus de trainer, die eigenlijk alleen Marcus Pedersen tot zijn beschikking heeft. "Wil je met Marcus een speler die er telkens overheen dendert, of een speler als Geertruida die een extra middenvelder wordt? Die mogelijkheid is er nu niet maar Lutsharel vult het heel goed in", besloot hij.

Het is nog maar de vraag of Geertruida er zondag bij is tegen Twente. De speler sloeg een training over, maar naar verwachting is hij er zaterdag op de afsluitende training van Feyenoord wel weer bij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!