Transfernieuws

'Rode Duivels gaan voor topcoach: onder meer Löw en Pochettino op shortlist'

'Rode Duivels gaan voor topcoach: onder meer Löw en Pochettino op shortlist'

26-01-2023 08:58

De Belgische voetbalbond maakt deze week nog het besluit wie de opvolger van Roberto Martínez wordt als bondscoach. Onder meer Joachim Löw en Mauricio Pochettino staan op een uitgelekt lijstje van mogelijke kandidaten. 

Volgens Het Nieuwsblad bestaat het lijstje uit meer namen, maar zijn Löw, Pochettino en André Villas-Boas al drie namen die op het papiertje prijken. Löw heeft geen introductie nodig: de Duitser was vijftien jaar lang bondscoach bij Die Mannschaft en pakte in 2014 de wereldtitel door Argentinië in de verlenging te verslaan.

Pochettino is sinds zijn vertrek bij Paris Saint-Germain nog altijd clubloos en zou ook als een mogelijke kandidaat gelden. Pochettino werkte bij Tottenham Hotspur al samen met vedettes Toby Alderweireld en Jan Vertonghen.

Villas-Boas maakte in zijn carrière als trainer al kennis met Romelu Lukaku (Chelsea FC), Axel Witsel en Nicolas Lombaerts (Zenit Sint Petersburg). Het Belgische medium weet ook een aantal namen af te strepen. 'Van Andrea Pirlo, Hervé Renard, Thierry Henry en Claude Puel is voorlopig even geen sprake meer.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!