Nieuws

Mirani treft oude club in volle Arena: 'Ajax gaat er ongetwijfeld vol opklappen'

Mirani treft oude club in volle Arena: 'Ajax gaat er ongetwijfeld vol opklappen'

26 januari - 08:38

FC Volendam-verdediger Damon Mirani speelde vier jaar lang bij Ajax en treft de Amsterdammers donderdagavond in een bomvolle Johan Cruijff Arena. De 26-jarige speler houdt nog altijd mooie herinneringen over aan zijn tijd in Amsterdam.

Mirani speelde vier jaar lang in de jeugdopleiding van Ajax en schopte het tot Jong Ajax, maar een debuut in het eerste bleef altijd achterwege. Ajax Life belde de verdediger op in aanloop naar de kraker tegen Ajax. "Dat was echt een fantastische tijd", blikt Mirani terug. "In het begin moest ik overigens flink aanpoten. Bij Volendam behoorde ik tot de besten van de ploeg, terwijl ik bij Ajax eerst minder was dan de rest. Ik heb mezelf moeten ontwikkelen. Dat ging goed, waardoor ik stappen heb gemaakt. Via de B1 en A1 naar Jong Ajax. In die periode heb ik fantastische momenten meegemaakt. We werden ieder jaar kampioen."

Uiteindelijk redde Mirani het niet bij de Amsterdammers. Volgens de speler had dat vooral te maken met de concurrentie. "Joël Veltman, Nick Viergever en Mike van der Hoorn waren op dat moment de centrale verdedigers, terwijl Ricardo van Rhijn soms ook doorschoof naar die positie. Vanuit de jeugd kwam Matthijs de Ligt er al aan. Spelers uit het eerste mochten in die tijd – ongeacht hun leeftijd – ook nog minuten maken in Jong. Daardoor kwam ik op een gegeven moment steeds minder aan spelen toe."

Volendam treft Ajax op een bijzonder moment. De club is bezig aan de slechte reeks van deze eeuw en dat kan zowel goed als slecht uitpakken. "Ajax gaat er ongetwijfeld vol opklappen. Ze zullen scherp zijn en ons het vuur aan de schenen willen leggen. Daar moeten we op voorbereid zijn. Als we een keer kunnen uitbreken, moeten we proberen toe te slaan", besluit Mirani. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s