Nieuws

'PSV eist meer van Chelsea voor vertrek Madueke, Van Nistelrooij vastberaden'

'PSV eist meer van Chelsea voor vertrek Madueke, Van Nistelrooij vastberaden'

16-01-2023 09:56
3

Volgens het Eindhovens Dagblad heeft PSV de aanbieding van Chelsea voor Noni Madueke voorlopig afgewezen. De Eindhovenaren vinden dertig miljoen te weinig om hun twintigjarige smaakmaker te laten gaan.

PSV wil voor een dergelijk bedrag niet nóg een buitenspeler met extreme kwaliteiten kwijtraken. In december verkocht het Cody Gakpo al aan Liverpool. Mocht Chelsea desondanks toch willen inzetten op de komst van de jonge Engelsman, dan moet het dus met meer geld over de brug zien te komen. Of The Blues dat ook daadwerkelijk zien zitten, is nog onduidelijk. Afgelopen week betaalden zij al honderd miljoen euro aan Shakhtar Donetsk voor Mykhaylo Mudryk, een Oekraïner die eveneens op de buitenposities speelt.

Ook PSV is nog op zoek naar nieuwe versterkingen. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij heeft in het nieuwe jaar nog geen potten kunnen breken in de Eredivisie. Tegen Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard werd er teleurstellend gelijkgespeeld.

'Intern is er nog geen sprake van paniek, maar een vierde plek in de eindstand zou voor PSV komend seizoen opnieuw een enorme financiële knauw betekenen', zo schrijft de regionale krant, doelend op een mogelijk Conference League-ticket. 'Van Nistelrooij was zondag aangeslagen door het bizarre puntenverlies tegen Fortuna, maar is vastberaden om de zaak te doen keren.'