Opinie

Gullit weer kritisch op spel van De Jong: 'Hier gebeurt niks, je kan niets dan'

Gullit weer kritisch op spel van De Jong: 'Hier gebeurt niks, je kan niets dan'

15-01-2023 21:35 Laatste update: 21:38

Ruud Gullit blijft een kritische bril op hebben wanneer het om Frenkie de Jong gaat. De analist stelt dat de middenvelder de bal te veel komt brengen, iets waar FC Barcelona niet zo veel aan heeft.  

In de rust van het duel met Real Madrid keken de Catalanen tegen een 0-2 voorsprong aan. Gullit liet zijn licht schijnen over de bijdrage van De Jong. "Ik wil gewoon wat laten zien van Frenkie", begint de analist in de studio van Ziggo Sport. "Hij moet gewoon naar de buitenkant spelen, maar hij geeft een pass om hem weer terug te krijgen. Hier heb ik niks aan, hier gebeurt niks. Later doet hij dat weer. Je kan niets dan."

"Op die momenten moet hij de bal krijgen, spelen en dan het gat in lopen", vervolgt een duidelijke Gullit. "Je moet wat doen, maar je moet de bal niet komen brengen. Je ziet gewoon dat hij de bal terug wil hebben en dan gebeurt er niets. Daarna laat hij zien hoe goed hij wel kan zijn, bij de 0-2. Daar speelt hij hem in een keer door. Dat onderscheid moet hij maken."

Het is niet de eerste keer dat Gullit zich kritisch uitlaat over De Jong. De voormalig international stelde al eens dat de in Arkel geboren speler 'vaker op zijn kloten moet krijgen'.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!