Vitesse en NEC delen de punten na beladen derby in de GelreDome

15-01-2023 14:15 Laatste update: 14:18

Vitesse en NEC Nijmegen delen de punten na bewogen derby in Arnhem (0-0). Een vroege rode kaart voor Oussame Tannane zorgde voor de grootste opwinding in de wedstrijd.

Vitesse en NEC gingen in de vooraf verwachtte opstellingen van start in de GelreDome. In de openingsfase van de wedstrijd ging het spel op en neer. De eerste grote kans was voor de thuisploeg. Million Manhoef kreeg de bal in het strafschopgebied, maar kon de bal daarna net niet bij de juiste man voor het doel krijgen. Enkele minuten later was het Elayis Tavsan voor NEC, maar zijn schot werd geblokt. Halverwege de eerste helft was het Tannane die in de schijnwerpers kwam te staan. Niet in de goede zin van het woord aangezien de aanvallende middenvelder mocht gaan douchen. Na een slaande beweging werd Tannane met rood van het veld gestuurd. Beide ploegen kwamen ondanks enkele kansen niet meer tot scoren in de eerste helft.

In de tweede helft was het voornamelijk Vitesse dat de aanval zocht. Souffian El Karouani kreeg voor NEC echter de grootste kans in de openingsfase, maar zijn schot werd door doelman Kjell Scherpen gekeerd. Hierna was het Vitesse dat nadrukkelijk op zoek ging naar de openingstreffer. Wat volgende was een kleine flipperkast voor de goal met enkele kansen waar doelman Jasper Cillessen moest ingrijpen. Richting het einde van de wedstrijd was Maximilian Wittek die dicht bij een doelpunt was, maar ook de back kon het verschil niet maken. Uiteindelijk kwamen beide ploegen niet meer tot scoren en eindigde de wedstrijd in een gelijke stand.