Nieuws

PSV heeft 'belangrijkste kandidaat' voor 'loodzware' opvolging De Jong in beeld

PSV heeft 'belangrijkste kandidaat' voor 'loodzware' opvolging De Jong in beeld

11-01-2023 18:35

PSV heeft een opvolger voor de vertrokken technisch directeur John de Jong in beeld. Volgens Voetbal International kan er een streep door de naam van Max Huiberts en is Gretar Steinsson kandidaat nummer één.

De Eindhovenaren waren geïnteresseerd in Max Huiberts van AZ Alkmaar, maar die blijkt niet haalbaar. 'Omdat Max Huiberts intern bij AZ heeft aangegeven in Alkmaar te blijven, lijkt de IJslander Gretar Steinsson de belangrijkste kandidaat om John de Jong op te volgen', schrijft VI.

Steinsson verscheen al eerder op de radar van PSV. De Ijslander was tussen 2006 en 2008 actief voor AZ en kreeg daar te maken met Marcel Brands. Later was de oud-voetballer werkzaam als scout bij Everton, als technisch adviseur bij de Ijslandse voetbalbond en als performance director bij Tottenham Hotspur.

'Wie het ook wordt, de nieuwe technisch directeur van PSV wacht in elk geval een loodzware taak', klinkt het. Hij zal voorlopig de beste spelers moeten verkopen en minder geld uitgeven aan salarissen en transfersommen, terwijl er wel een goede selectie op het veld moet staan.

Van Nistelrooy weet dat de ambities 'lastiger zijn te realiseren op dit moment'. "In dat proces zitten we nu. Ik wist godzijdank van tevoren waar ik in stapte, anders had ik me in de maling genomen gevoeld. Ik wist dat ik met Marcel Brands in zou stappen en dat hij de financiële situatie ging aanpakken. Net als eerder met John de Jong. Daar heb ik vertrouwen in."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!