Nieuws

Xavi heeft geen geloof in Luuk de Jong en experimenteert in de aanvalslinie

Xavi heeft geen geloof in Luuk de Jong en experimenteert in de aanvalslinie

18-12-2021 18:29

Luuk de Jong is door Xavi gepasseerd in de thuiswedstrijd tegen Elche CF. Ondanks de blessure van Memphis Depay, mag De Jong zaterdagavond op de bank beginnen van de Spaanse oefenmeester. Frenkie de Jong staat wel 'gewoon' aan de aftrap in Camp Nou.

De Jong mocht de vorige competitiewedstrijd tegen CA Osasuna (2-2) nog wel in de basis starten, maar dat bleek geen groot succes te zijn voor Xavi. Ousmane Dembélé lijkt zaterdagavond in de spits te starten, geflankeerd door talenten Abdessamad 'Abde' Ezzalzouli en Ferran Jutglà. De laatstgenoemde maakt zijn basisdebuut voor Barça.

Frenkie de Jong staat samen met Sergio Busquets en de 17-jarige Gavi op het middenveld. De druk op de Nederlander is groot, nadat hij de afgelopen tijd veel kritiek over zich heen heeft gekregen. Sergiño Dest zit nog niet bij de selectie vanwege een blessure, waardoor Ronald Araujo de rechtsbackpostitie zal invullen. 

Een overwinning is erg welkom voor Barcelona, dat slechts 24 punten behaalde uit zestien wedstrijd en daarmee op een achtste plek staat in La Liga. Tegenstander Elche behaalde vijftien punten uit zeventien wedstrijden en is terug te vinden opn plek zestien.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!