Transfernieuws

Oud-Ajacieden wéér herenigd: Leeds United betaalt miljoenenbedrag aan RB Salzburg

Oud-Ajacieden wéér herenigd: Leeds United betaalt miljoenenbedrag aan RB Salzburg

03-01-2023 10:23

Maximilian Wöber maakt de overstap van Red Bull Salzburg naar Leeds United. De Engelsen betalen ruim twaalf miljoen euro voor de verdediger.

Bij Leeds United komt Wöber een aantal oude bekenden tegen. Manager Jesse March was degene die de linkspoot in 2019 bij Sevilla wegplukte en naar RB Salzburg haalde. March was destijds net aangesteld bij de Oostenrijkse topploeg. Na twee seizoenen bij Salzburg trok March naar RB Leipzig.

Naast March komt Wöber ook Rasmus Christensen tegen. De twee speelden samen bij zowel Ajax als RB Salzburg. 'Ik heb al met hem gesproken, hij vroeg of ik hem weer ging volgen. We waren buren bij onze vorige clubs en nu worden we weer buren', reageerde Wöber op die toevalligheid op de clubsite van Leeds.

Rasmussen is dit seizoen basisklant op rechtsback bij Leeds United. Wöber (24) ambieert vanzelfsprekend hetzelfde. De Oostenrijker won in de afgelopen drie seizoenen de dubbel met Salzburg en kwam bovendien al dertien keer in actie voor de nationale ploeg van Oostenrijk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!