Reactie

Cillessen verliet Nederland na WK-ophef: 'Misschien vertel ik het na m'n carrière'

Cillessen verliet Nederland na WK-ophef: 'Misschien vertel ik het na m'n carrière'

20-12-2022 13:20 Laatste update: 13:24

Jasper Cillessen heeft zich teruggetrokken nadat hij niet bij de Oranje-selectie zat voor het WK in Qatar. De doelman van NEC besloot zelfs om Nederland even tijdelijk te verlaten.  

Op de dag van de bekendmaking van de selectie was Cillessen het gespreksonderwerp van de dag. Ruim voordat Louis van Gaal zijn selectie op tafel gooide, sijpelde het bericht van De Gelderlander door dat de Nederlandse doelman niet één van de drie doelmannen was, waar Andries Noppert, Justin Bijlow en Remko Pasveer dat wel waren.

"Ik moest voor mezelf weg uit Nederland", begint Cillessen in gesprek met dezelfde krant. "Zowel sportief als privé was er het nodige gebeurd in mijn leven. Dat moest ik allemaal een plekje geven en de zinnen verzetten. In Valencia heb ik alles kunnen laten bezinken."

De voormalig doelman van onder meer Ajax, FC Barcelona en Valencia kreeg een belletje van keeperstrainer Frans Hoek, maar wil niet openbaren wat er precies is gezegd. "Ik ga niet zeggen wat er precies tussen mij en Frans Hoek is besproken. Ik vind dat dat soort gesprekken intern moeten blijven. Misschien vertel ik er na mijn carrière iets over, maar dat vind ik op dit moment niet gepast."

Met Cillessen onder de lat werkt NEC momenteel toe naar de start van de tweede seizoenshelft. Op 8 januari staat de thuiswedstrijd tegen Ajax op het programma.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!