Opinie

'Van Gaal zei dun te zitten in de buitenspelers, Noa is wat dat betreft een échte'

'Van Gaal zei dun te zitten in de buitenspelers, Noa is wat dat betreft een échte'

02-10-2021 09:12 Laatste update: 13:01

Noa Lang heeft de laatste schifting overleefd en zit bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Niet meer dan logisch, zo vindt Aad de Mos. De Club Brugge-aanvaller kan zijn Oranje-debuut gaan maken in de komende interlandperiode.

De Mos stelt dat de selectie van Lang 'logisch' is, met de wedstrijden tegen Letland en Gibraltar op het programma. "Want dit zijn twee ideale wedstrijden om te 'experimenteren'", zo vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Experimenteren tussen aanhalingstekens dan", zo benadrukt De Mos het belang van de twee kwalificatiewedstrijden.

"Want in deze fase van de WK-kwalificatie zal Louis van Gaal dat woord niet graag horen. Maar Van Gaal zei dun in de buitenspelers te zitten en Noa is wat dat betreft een échte", aldus De Mos, die stelt dat Lang aan de bak zal moeten.

"Noa zal zich moeten realiseren dat het Nederlands elftal veel meer creatieve spelers heeft dan hem alleen. En dus zal hij zich heel erg bewust moeten zijn van zijn verdedigende taken. Bij Club Brugge wordt het defensieve werk opgevangen door een blok, dat Noa in Oranje niet achter zich heeft", zo sluit De Mos af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!