Nieuws

Vraagtekens over fitheid bij Kroatië: 'Zou tegenover de wissels niet eerlijk zijn'

Vraagtekens over fitheid bij Kroatië: 'Zou tegenover de wissels niet eerlijk zijn'

16-12-2022 16:30

Zlatko Dalic, de bondscoach van Kroatië, zit nog met enkele vraagtekens in zijn selectie voor de troostfinale van het WK tegen Marokko. Drie basisspelers kampen met pijntjes en hun deelname om plek drie is nog onzeker.

Dalic spreekt vrijdag op de laatste persconferentie in aanloop naar de troostfinale. Josip Juranovic, Marcelo Brozovic en Josko Gvardiol zijn allemaal nog niet zeker van deelname tegen Marokko: alle drie de spelers zijn niet ongeschonden uit de strijd gekomen tegen Argentinië (0-3). "We moeten het nog even aankijken", stelt Dalic op het persmoment. "Het was ook voor ons een lang en zwaar WK. We hebben na zeven wedstrijden spelers met pijntjes en we zijn een beetje moe."

De bondscoach stelt dat wisselspelers ook een kans moeten krijgen als de eerste keus niet fit is. "Het zou ook niet fair zijn tegenover onze wisselspelers om voetballers op te stellen die niet helemaal fit zijn. Maar we zullen er alles aan doen om als derde te eindigen. Natuurlijk willen we Qatar met een medaille verlaten."

Kroatië staat zaterdag tegenover Marokko. De ploeg van Walid Regragui schakelde onder meer Spanje en Portugal uit, maar moest zijn meerdere erkennen tegen Frankrijk. Kroatië en Marokko trappen zaterdag om 16.00 uur af, de finale tussen Argentinië en Frankrijk volgt 24 uur later.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!