Nieuws

Europa League-loting resulteert in zware kluif voor Barcelona en Van Bronckhorst

Europa League-loting resulteert in zware kluif voor Barcelona en Van Bronckhorst

13-12-2021 13:41

FC Barcelona zal het in de tussenronde van de Europa League moeten opnemen tegen Napoli. Dat werd maandagmiddag bekend tijdens de loting. De Nederlanders bij Atalanta Bergamo zullen het opnemen tegen Olympiakos en Giovanni van Bronckhorst mag op bezoek in Dortmund.

De ploeg van Xavi zal het opnemen tegen de nummer vier uit Italië, dat slechts vier punten achterstaat op koploper Internazionale. Barcelona heeft daarmee relatief gezien en zware tegenstander geloot. Marten de Roon, Hans Hateboer en Teun Koopmeiners hebben een ogenschijnlijk betere loting achter de rug: zij nemen het op tegen het Griekse Olympiakos. Giovanni van Brockhorst zal met zijn Rangers topspits Erling Haaland in bedwang moeten houden, hij zal tegen Borussia Dortmund spelen.

Door de introductie van de Conference League, heeft de UEFA de opzet van haar toernooien enigszins gewijzigd. De nummers drie uit de Champions League nemen het in een zogenaamde tussenronde eerst op tegen de nummers twee uit de Europa League, voordat ze doorstromen naar de achtste finales van de Europa League. De nummers drie uit de Europa League nemen het op tegen de nummers twee uit de Conference League.

De volledige Europa League-loting

Sevilla - Dinamo Zagreb

Atalanta Bergamo - Olympiakos

RB Leipzig - Real Sociedad

FC Barcelona - Napoli

Borussia Dortmund - Rangers FC

FC Sheriff Tiraspol - SC Braga

FC Porto - SS Lazio

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!