Wedstrijdverslag

Zuid-Korea stunt in slotminuut tegen Portugal en mag naar de achtste finales

Zuid-Korea stunt in slotminuut tegen Portugal en mag naar de achtste finales

02-12-2022 18:00 Laatste update: 18:08

Zuid-Korea heeft vrijdag weten te stunten in het duel met Portugal. Het land moest winnen van de Portugezen om nog een plek in de achtste finales te halen en dat lukte in de slotfase.

Namen als Bruno Fernandes en João Félix namen plaats op de bank. Cristiano Ronaldo speelde wél vanaf de aftrap. De Portugezen, die de eerste twee groepswedstrijden wonnen, begonnen goed aan het duel. Na vijf minuten spelen opende Ricardo Horta de score. Zuid-Korea verkeerde in diep water, maar kwam na een klein half uur op gelijke hoogte. Kim Young-Gwon liep de bal van dichtbij naar binnen nadat Heung-min Son de bal met het hoofd verlengde.

Bondscoach Fernando Santos besloot na een klein uur enkele wisselingen door te voeren. Onder meer Ronaldo verliet het veld. Zuid-Korea leek genoegen te moeten nemen met een uitschakeling in de groepsfase, maar Hwang Hee-Chan deed het stadion in de blessuretijd ontploffen door voor de 2-1 te tekenen na een heerlijke rush en assist van Son. Door die treffer kent Zuid-Korea een beter doelsaldo van Uruguay, dat vrijdag met 2-0 van Ghana wist te winnen. Zuid-Korea mag zich achter Portugal melden voor de achtste finales van het WK. Uruguay slikt een zéér bittere pil. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!