Real wint 'met de handen in de zakken' van Atlético Madrid, Vini weer belangrijk

13-12-2021 10:42 Laatste update: 11:12

Met een overtuigende 2-0 zege van Real Madrid op Atlético Madrid, bevestigt de ploeg van Carlo Ancelotti zijn status als ongenaakbare koploper in Spanje. In El Derbi Madrileño waren de gastheren veel te sterk voor de bezoekers. Spaanse media zijn lovend over de prestatie van de thuisploeg en kraken het optreden van de ploeg van Diego Simeone.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Atlético een moeilijke avond tegemoet ging. Real speelde overtuigend en dominant en dat resulteerde na zestien minuten spelen in de schitterende 1-0 van Karim Benzema. Op aangeven van Vinícius Júnior volleerde de Franse aanvalsleider knap raak.

In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. Verder dan enkele speldenprikjes kwam Atlético niet. Luka Jovic verving de niet helemaal fitte Benzema en Luka Modrić en Toni Kroos blonken uit op het middenveld. In de 57ste minuut was het opnieuw raak voor de thuisploeg en wederom bereidde Vini de goal voor. Marco Asensio schoof de bal in de linkeronderhoek. Professioneel speelde De Koninklijke de wedstrijd uit, zonder in de problemen te komen.

Marca is onder de indruk van Real en kopt 'Niet te stoppen' na de masterclass van Real Madrid. Ancelotti wond er na afloop van de wedstrijd dan ook geen doekjes om. "Het is duidelijk dat we de favoriet zijn, dat kan wel al gezegd worden." In het programma Carrusel Deportivo van Cadena SER werd het optreden van Atlético gekraakt: "Atleti leeft in een onzekerheid: zwak achterin en op het middenveld en in de aanval lui. Het imago van Atlético lijkt me nieuws." Er wordt tot slot geconstateerd dat 'Madrid met de handen in de zakken gespeeld en gewonnen heeft'.