Nieuws

'Aanstelling Frappart een goede zaak voor vrouwen, maar heb wel mijn vraagtekens'

'Aanstelling Frappart een goede zaak voor vrouwen, maar heb wel mijn vraagtekens'

01-12-2022 08:28 Laatste update: 08:40

Stéphanie Frappart is donderdag de dienstdoende scheidsrechter in het belangrijke duel tussen Duitsland en Costa Rica op het WK. Oud-scheidsrechter Mario van den Ende is blij dat vrouwen een grotere rol krijgen in het voetbal, maar heeft zo zijn bedenkingen bij de aanstelling van Frappart.

"Ik vind het een goede zaak dat vrouwen ook gewoon meedoen", begint Van den Ende tijdens een uitzending van Omroep Max. "Alleen heb ik hier wel mijn vraagtekens bij. Zij maakt dus deel uit van de Europese scheidsrechtersgroep. Pierluigi Collina (scheidsrechtersbaas FIFA, red.) heeft gezegd dat ze alleen de beste scheidsrechters hebben uitgenodigd. Zij staat nummer vijf in Frankrijk. Clément Turpin staat op één en is uitgenodigd, maar nummers twee, drie en vier blijven thuis."

"Bij de Europese voetbalbond heeft ze ook de grootste wedstrijden gefloten. Ze heeft dit jaar Moldavië - Liechtenstein, Wit-Rusland - Slowakijke en een wedstrijd van Litouwen. Daarmee zit je wel echt in de laatste groep", besluit Van den Ende. Duitsland moet van Costa Rica winnen om nog aansprak te maken op een plek in de achtste finales, terwijl Costa Rica met een overwinning ook veilig is. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!