Nieuws

Gakpo: 'Iedereen helpt elkaar en nu ben ik een paar keer het eindstation geweest'

Gakpo: 'Iedereen helpt elkaar en nu ben ik een paar keer het eindstation geweest'

29-11-2022 18:57 Laatste update: 19:02

Cody Gakpo is blij met de overwinning op Qatar. De PSV'er opende voor de derde keer dit toernooi de score voor Oranje, maar benadrukt dat het een teamprestatie is.

"We doen het als team. Iedereen helpt elkaar en nu ben ik een paar keer het eindstation geweest, maar uiteindelijk doen we het met z'n allen", zegt doelpuntenmaker Gakpo na afloop van het duel tegenover de camera van de NOS. "Dit geeft een fijn gevoel, maar wat ik zeg: het gaat om het team en we gaan door. Dit moeten we doortrekken."

Nederland speelde een matige pot tegen het gastland, maar volgens Gakpo is dat nu niet belangrijk. "Vandaag waren we vaster aan de bal dan de afgelopen wedstrijden. We winnen en daar gaat het om. Zij zakken natuurlijk in, dan weet je dat je geduldig moet zijn. We hebben twee keer gescoord, daar gaat het om."

Het Nederlands elftal neemt het zaterdag op tegen de nummer twee van Groep B. Gakpo wacht rustig af wie de tegenstander wordt in de achtste finales. "We hebben de groepswedstrijden bekeken en zien het vanavond wel."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!