Nieuws

Duitse media danken 'joker' na gelijkspel tegen Spanje: 'We zijn weer terug!'

Duitse media danken 'joker' na gelijkspel tegen Spanje: 'We zijn weer terug!'

27-11-2022 22:32 Laatste update: 23:18
1

Na het gelijkspel van Duitsland tegen Spanje domineert er maar één man de headlines van de Duitse media: Niclas Fullkrug. De spits werd in de zeventigste minuut ingebracht en deed waarvoor hij in de ploeg kwam: scoren.

Bij een 1-0 achterstand vond de Duitse bondscoach Hansi Flick het wel welletjes en greep hij in met drie wissels. Eén van de spelers die het veld in kwam was Fullkrug. De spits van Werder Bremen maakt voor het eerste deel uit van een WK-selectie van Die Mannschaft en heeft nu zijn eerste doelpunt te pakken.

'Fullkrug houdt de hoop levend', opent de Süddeutsche Zeitung, die wordt ondersteund door Kicker. 'De joker sloeg toe',  aldus de Duitse krant, die het punt er een vonden dat verdiend was. 'Er was een duidelijke prestatieverbetering zichtbaar, waardoor de DFB-Elf in de tweede helft een punt uit het vuur sleepte. Er staat nu nog een finale tegen Costa Rica op de planning.'

Ook BILD looft Fullkrug. 'De tijd drong, maar Musiala lanceerde Fullkrug, die de bal vanaf een meter of elf in de linkerbovenhoek schoot. Een knappe prestatie van de speler van Werder Bremen die afgelopen seizoen nog op het tweede niveau speelde', aldus de krant, die optimistisch afsluit. 'We zijn terug in het spel!'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!