Nieuws

Ex-speler Barcelona haalt snoeihard uit: 'Koeman begon tegen me te liegen'

Ex-speler Barcelona haalt snoeihard uit: 'Koeman begon tegen me te liegen'

09-12-2021 13:45 Laatste update: 14:05

Voormalig FC Barcelona-speler Junior Firpo heeft keihard uitgehaald naar Ronald Koeman. De Spanjaard stapte afgelopen zomer over naar het Engelse Leeds United en beticht de oud-trainer van de Blaugranas nu van liegen. 

In het programma Què T'hi Jugues van Catalunya SER haalt de 25-jarige verdediger uit naar de Nederlandse trainer. "Ik vroeg Koeman om uitleg totdat hij op een dag tegen me begon te liegen", begint Firpo zijn vurige relaas. "Hij vertelde me dingen die onzin waren: ik trainde slecht en ik had een slechte invloed op de groep", vervolgt de Spanjaard. Firpo wast zijn handen in onschuld en 'denkt dat het zou verwijzen naar zijn houding'.  

"Ik weet niet op welke manier een jonge jongen die net bij Barcelona is aangekomen een slechte invloed kan uitoefenen op een groep die alles heeft gewonnen. Je kunt het aan een van de spelers vragen die nog in de ploeg zitten en ze waren het met me eens", besluit Firpo.  

De Spaanse verdediger kon onder Koeman niet op een basisplaats rekenen en verkaste naar Engeland. De linksback wilde niet langer blijven na onenigheid tussen hem en de oefenmeester. Barça stond ook niet geheel onwelwillend tegen een overgang, gezien de nijpende financiële situatie. In Engeland kan Firpo tot nu toe niet rekenen op een vaste basisplaats in de ploeg van Marcelo Bielsa. 
 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!