Nieuws

Gimenez laat Haaland en Ajax-beulen achter zich, beste gemiddelde van Europa

Gimenez laat Haaland en Ajax-beulen achter zich, beste gemiddelde van Europa

04-11-2022 11:08
2

Santiago Gimenez mag zich na donderdagavond topscorer noemen van de Europa League. De spits van Feyenoord laat qua doelpuntengemiddelde de nodige topspitsen achter zich.

Samen met Vitor Oliveira van SC Braga staat Gimenez bovenaan de topscorerslijst van de Europa League met vier goals. De Mexicaan deed dit terwijl hij maar één keer in de basis stond bij de Rotterdammers, thuis tegen FC Midtjylland. De andere wedstrijden viel de Mexicaans international steeds ongeveer een half uur in. Dat zorgt voor een gemiddelde van 43 minuten per doelpunt, tegenover 102 minuten voor Oliveira.

Met dat gemiddelde laat de Feyenoorder spelers als Kylian Mbappé, Robert Lewandowski, Lionel Messi en Mohamed Salah achter zich als er gekeken wordt naar spelers met drie doelpunten of meer in de Champions-, Europa- of Conference League. Ook Erling Braut Haaland en Ajax-beulen Giacomo Raspadori en Giovanni Simeone moeten het afleggen tegen de aanvaller.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!