Transfernieuws

Sensationele Kvaratskhelia kon voor 20 miljoen euro worden opgehaald: 'Een koopje'

Sensationele Kvaratskhelia kon voor 20 miljoen euro worden opgehaald: 'Een koopje'

01-11-2022 18:12
2

Zaakwaarnemer Christian Emile heeft uitgelegd hoe de transfer van Khvicha Kvaratskhelia naar SSC Napoli tot stand is gekomen. Veel clubs durfden het volgens de belangenbehartiger niet aan met de Georgische dribbelsensatie om verschillende redenen.

Met weergaloos spel blijft Kvaradona vrijwel wekelijks de internationale voetbalwereld verbazen. "Ik vertel je nu al: er gaan veel scouts naar Georgië komen om spelers te bekijken", zegt Emile in een exclusief interview met transfergoeroe Fabrizio Romano.

Vervolgens wordt de belangenbehartiger gevraagd waarom hij zijn cliënt per se naar de Europese top wilde brengen. "Ik zag met mijn eigen ogen hoe fenomenaal Kvicha is en ook zijn trainer (bij Rubin Kazan, red.) omschreef hem als één van de grootste talenten van de wereld. Hij werkte ook met spelers zoals Golovin, Bowen, Musa en Doumbia. Dus hij weet het beter dan dat ik het weet."

Tot een transfer kwam het niet voor Kvaratskhelia, tot de Russische invasie in Oekraïne uitkomend voor Rubin Kazan. "Ze vroegen aan het begin twintig miljoen euro. Dat zou nu echt een koopje zijn geweest voor een speler van zijn kaliber", lacht Emile. "Tijdens COVID durfden clubs niet te investeren en zeker niet voor een speler die in Rusland speelde."

"Weet je wat gek is. Hij doet wat hij al eerder deed in Rusland. Hij doet het ongelofelijk bij Napoli en nu hebben mensen het over een prijskaartje van honderd miljoen euro. Als hij dit volhoudt tot het einde van het seizoen en het volgend jaar ook zo doet, is hij zeker honderd miljoen euro waard."

Over interesse had Kvaratskhelia niet te klagen. "We hebben drie of vier concrete biedingen gehad van grote clubs uit Engeland en Italië. Elke club zei: 'We willen je, maar we wachten tot het einde van het seizoen om te kijken waar we dan staan of we Champions League of Europa League halen.' Ze vonden de prijs van een speler van zijn profiel te hoog."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!