Nieuws

'Ajax gaat in januari vol voor huren bankzitter van Manchester United'

'Ajax gaat in januari vol voor huren bankzitter van Manchester United'

07-12-2021 12:41 Laatste update: 14:19

Ajax is geïnteresseerd in Manchester United-doelman Dean Henderson. Ajax zou de 24-jarige reservedoelman in januari graag op huurbasis overnemen van The Red Devils, met oog op het vertrek van Andre Onana.

Henderson speelde dit seizoen tot nu toe slechts één wedstrijd en zou zelf ook open staan voor een tijdelijk vertrek uit Manchester, zo meldt Manchester Evening News. Volgens het Engelse medium hebben Nederlandse bronnen de interesse van Ajax bevestigd en heeft Ajax achttien maanden geleden al eens naar de goalie geïnformeerd. 

Edwin van der Sar zou erg gecharmeerd zijn van de reservedoelman van zijn oude club en ziet in Henderson mogelijk een eerste keeper voor volgend seizoen. Alles lijkt er op te wijzen dat Onana transfervrij zal vertrekken en ondanks dat de 38-jarige Remko Pasveer het verrassend goed doet, zoekt Ajax nog naar wat jonger bloed voor onder de lat.

Achttien maanden geleden eindigde Henderson zijn huurperiode bij Sheffield United, waar hij enorm veel indruk wist te maken. Henderson krijgt woensdagavond hoogstwaarschijnlijk de kans om zich te bewijzen tegenover zijn nieuwe manager Ralf Rangnick. Er wordt verwacht dat hij in de basis start tegen Young Boys op Old Trafford. United is al verzekerd van een plaats in de volgende ronde van de Champions League. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!