Breaking news

Der Kicker: RB Leipzig grijpt mis, Schmidt respecteert aflopend PSV-contract

Der Kicker: RB Leipzig grijpt mis, Schmidt respecteert aflopend PSV-contract

06-12-2021 15:54

Roger Schmidt blijft trainer van PSV, ondanks verregaande interesse van RB Leipzig. De 'Wunschkandidat' van Die Roten Bullen zal niet tussentijds overkomen, weet Der Kicker te melden.

RB Leipzig stelde voorafgaand aan dit seizoen Jesse Marsch aan als opvolger van Julian Nagelsmann, maar is dramatisch aan het seizoen begonnen en zette de Amerikaan dit weekend op straat. De nummer elf van de Bundesliga richtte vervolgens zijn vizier op Eindhoven, maar Schmidt wil zijn tot het einde van het seizoen doorlopende contract uitdienen, meldt Der Kicker. De clubloze Domenico Tedesco en Borussia Dortmund-directeur Edin Terzic – vorig seizoen al een half jaar lang interim-trainer – zijn nu de belangrijkste kandidaten.

Hoe lang Schmidt hij PSV zal blijven, is overigens ook nog even de vraag. De positie van de 54-jarige Duitser zou vlak voor de winterstop geëvalueerd worden, beloofde algemeen directeur Toon Gerbrands: of de aflopende verbintenis van Schmidt wel of niet verlengd wordt, is echter nog volstrekt onduidelijk. Onlangs sijpelde er al nieuws door dat Hertha BSC in hem de nieuwe trainer voor komend seizoen ziet.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!