Nieuws

Het was een heel rare wedstrijd, de eerste helft was er nog niks aan de hand

"Het was een heel rare wedstrijd, de eerste helft was er nog niks aan de hand"

23-10-2022 16:37

Luuk de Jong heeft de pest in dat PSV zich heeft laten aftroeven door FC Groningen. De spits mocht eindelijk weer eens minuten maken in het rood-witte shirt, maar kon geen verschil maken in de Euroborg. 

De Jong meldde zich na de krankzinnige wedstrijd voor de camera van ESPN. "Het was een heel rare wedstrijd. De eerste helft is er niks aan de hand tot de we tegengoal krijgen en dan ben je het even kwijt. In de kleedkamer waren we boos op elkaar en proberen we het nog om te draaien, maar ja. We kregen nog een hoop kansen, maar soms wil hij er gewoon niet in."

Volgens de spits reageerde PSV niet adequaat op de eerste tegentreffer. "Dat we de tweede en derde goal zo snel om onze oren krijgen, kan echt niet. Dan weet je ook eigenlijk al dat de wedstrijd verloren is. In het voetbal draait het om details. Als je de eerste goal weggeeft, kan de hele wedstrijd kantelen. Ze kregen een boost en alles zat mee bij hun. Dat kleine beetje hoop moet je ze niet geven."

De ploeg probeerde Groningen nog uit het ritme te halen, maar dat ging niet van harte. "Soms moet je andere maatregelen nemen, iemand onderuithalen of de bal wegschieten. Maar op deze manier wordt het wel een heel moeilijke dag", besluit De Jong.