Nieuws

Ferdinand: 'Als hij niet vaker start, moeten ze hem verlossen van zijn contract'

Ferdinand: 'Als hij niet vaker start, moeten ze hem verlossen van zijn contract'

20-10-2022 12:53 Laatste update: 12:53

Rio Ferdinand stelt dat het beter is voor iedereen dat Cristiano Ronaldo vertrekt bij Manchester United als Erik ten Hag hem niet vaker op stelt. De voormalig verdediger begrijpt niets van de huidige situatie.

Ronaldo vertrok nog voor het laatste fluitsignaal bij Manchester United. Ondanks dat zijn ploeg woensdagavond met 2-0 won van Tottenham Hotspur, werd er volop gesproken over de Portugees. "Ik had niets anders van hem verwacht", spreek Ferdinand bij Five. "Het grote probleem voor Ten Hag is de komende tranferwindow. Hij zal goed moeten nadenken wat hij wil. Als hij Ronaldo niet vaker laat starten, moeten ze hem verlossen van zijn contract." De United-icoon stelt dat het oneerlijk is voor zowel Ronaldo als Ten Hag. "De eerste vraag die altijd gesteld wordt is: Waarom startte Ronaldo niet?"

Ferdinand speelde jaren samen met Ronaldo en begrijpt de keuzes van The Mancunians in de zomer niet. "Je vraagt je af waarom United hem in de zomer niet heeft laten gaan, als ze wisten dat hij niet in de plannen voorkwam. Dat vind ik verbijsterend. Je verwacht toch als je kijkt naar zijn carrière, op zijn niveau, dat de manager van te voren wel weet of hij met Ronaldo gaat spelen of niet. Als het dan al duidelijk is van niet, hadden ze Ronaldo moeten laten gaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!