Transfernieuws

'Kwakkelend Middlesbrough zoekt heil in voormalig United-speler als manager'

'Kwakkelend Middlesbrough zoekt heil in voormalig United-speler als manager'

19-10-2022 17:44 Laatste update: 20:17

Middlesbrough FC heeft Michael Carrick aangesteld als nieuwe manager. De club, die zes jaar geleden nog in de Premier League actief was, staat in de degradatiezone van de Championship. 

Volgens Sky Sports is Middlesbrough rond met Carrick, die jarenlang bij de hoofdmacht van Manchester United speelde. De 41-jarige Engelsman neemt per direct de leiding bij de club. Boro staat op een beschamende 22ste plaats in de Championship. Het afgelopen seizoen wist de ploeg nog zevende te worden in dezelfde competitie. 

Carrick was ruim honderd wedstrijden lang assistent-trainer van Manchester United, onder leiding van zowel José Mourinho als Ole Gunnar Solskjaer. De oud-voetballer nam in november van het vorige jaar drie wedstrijden lang de verantwoordelijk als interim-trainer van The Red Devils. Carrick stapte op bij United na het verslag van Solskjaer. 

Middlesbrough wist in de eerste veertien wedstrijden pas drie keer te winnen en verzamelde dertien punten. Niet alles is echter kommer en kwel: de verschillen in de Championship zijn zeer klein. Koploper Blackburn verloor bijvoorbeeld zeven van de zestien wedstrijden en staat bovenaan met slechts 27 punten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!