Nieuws

Geen ruimte voor onderschatting bij Cocu: 'Weten ze bij Vitesse alles van'

Geen ruimte voor onderschatting bij Cocu: 'Weten ze bij Vitesse alles van'

19-10-2022 13:27 Laatste update: 13:33

Phillip Cocu wil niets weten van mogelijke onderschatting als zijn Vitesse woensdagavond in de beker op bezoek gaat bij de amateurs van Kozakken Boys. De Arnhemmers staan nog steeds in de onderste regionen van de Eredivisie, waardoor het verleidelijk is om alvast te denken aan de eerstvolgende competitiewedstrijd.

"Clubs struikelen maar al te vaak door lichtzinnigheid", zegt Cocu tegen De Gelderlander. "Bij Vitesse weten ze daar alles van. De uitschakeling door Swift, na strafschoppen op kunstgras in Amsterdam, is nog maar vijf jaar geleden."

De pas gearriveerde coach heeft nogal wat problemen in zijn selectie. Zo is Maximilian Wittek geschorst en ontbreekt keeper Kjell Scherpen door een knieblessure. De jonge Daan Reiziger neemt zijn plek in het doel over. "Reiziger is een prima vervanger van Scherpen. Hij is in een paar maanden gestegen in de pikorde. Je kunt zaken afdwingen. Dat heeft hij gedaan." Vitesses Bayern-huurling Gabriel Vidovic krijgt bovendien rust.

Is Cocu dan toch niet een klein beetje bezig met FC Emmen-thuis? "Ja, natuurlijk houd ik daar rekening mee. Maar wel tot bepaalde hoogte. Wij moeten gewoon verder in de KNVB Beker. Ik verwacht die instelling ook. De clubs in de tweede divisie hebben allemaal kwaliteit. Er spelen vaak jongens met een achtergrond in het betaalde voetbal. Zij hebben niets te verliezen, wij alles. Dit is absoluut geen eenvoudige klus."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!