Nieuws

Zaakwaarnemer verklapt: 'Ouders van De Wit waren duidelijk over keuze'

Zaakwaarnemer verklapt: 'Ouders van De Wit waren duidelijk over keuze'

15-10-2022 13:56

Menno Groenveld heeft in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur onthuld dat Mees de Wit afgelopen zomer uit meer clubs kon kiezen dan alleen AZ. De zaakwaarnemer stipt daarnaast aan dat wingback geen moment hoefde na te denken, toen de Alkmaarders zich voor hem meldden.

Bij de huidige koploper uit de Eredivisie is De Wit nog niet uitgegroeid tot vaste waarde, nadat hij in de zomer de overstap voor twee miljoen euro maakte van PEC Zwolle naar AZ. "Hopelijk gaat hij binnenkort meer minuten maken", zegt Groenveld in de podcast van VoetbalPrimeur. "Hij is een poosje ziek geweest en moet hard werken."

Na een sterk seizoen bij degradant PEC Zwolle had De Wit legio opties om zijn carrière te vervolgen. "Er zijn meerdere clubs geweest, maar hij wilde sowieso in Nederland blijven. De keuze was ook vanuit zijn ouders meteen duidelijk. AZ is denk ik de perfecte stap na Zwolle."

Ondanks het feit dat De Wit tot op heden genoegen moet nemen met een rol op het tweede plan, verwacht Groenveld dat het goed komt met zijn cliënt. "Hij heeft een supermentaliteit en is heel nuchter."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s