Nieuws

Champions League-avond: welke wedstrijden zenden Ziggo en RTL 7 dinsdag uit?

Champions League-avond: welke wedstrijden zenden Ziggo en RTL 7 dinsdag uit?

11-10-2022 12:00 Laatste update: 12:06
0

Dinsdag staat er weer een mooie voetbalavond op het programma met wedstrijden uit de Champions League. Welke clubs nemen het tegen elkaar op, hoe laat vangen de duels aan en waar zijn ze te volgen? VoetalNieuws zet het voor je op een rij.

Welke wedstrijden staan er op het programma?

De avond wordt om 18.45 afgetrapt op de velden van Maccabi Haifa en FC Kopenhagen. De Israëliërs ontvangen Juventus, terwijl de Denen er alles aan gaan doen om de denderende Engelse voetbaltrein die Manchester City heet te stoppen. Dat gaat nog een hels karwei worden, met name doordat het duo Erling Haaland en Phil Foden de laatste weken een angstaanjagend rendement heeft.

Ruim twee uur later heb je de keuze uit zes wedstrijden om je avond mee af te sluiten. Dé wedstrijd waar de meeste ogen op zullen worden gericht, is die tussen Paris Saint-Germain en Benfica. De winnaar van dit duel doet een gooi naar de groepswinst in groep H, waarin ook Maccabi en Juventus in deelnemen. De andere wedstrijd uit de groep van City en Kopenhagen is die tussen Borussia Dortmund en Sevilla FC. Daarin zetten de Duitsers een grote stap wanneer er wordt afgerekend met de Andalusiërs.

In groep E nemen AC Milan en Chelsea FC het tegen elkaar op, een duel waarin beide ploegen moeten winnen om de bovenste twee plekken in zicht te houden. De twee andere teams uit deze poule zijn NK Dinamo Zagreb en Red Bull Salzburg, waarbij laatstgenoemde aan kop gaat.

In groep F kan Real Madrid zich plaatsen voor de knock-out fase van het miljardenbal. Om dit te bereiken, zal de Koninklijke moeten afrekenen met de nummer twee uit de poule: FC Shakhtar Donetsk. De andere wedstrijd uit deze groep is die tussen Celtic FC en RB Leipzig, twee teams die tot nu toe een teleurstellend Europees seizoen draaien.

Waar worden de duels uitgezonden?

Maccabi Haifa - Juventus: Ziggo Sport Voetbal (18.45)
FC Kopenhagen - Manchester City: Ziggo Sport (18.45)
Paris Saint-Germain - Benfica: RTL 7 / Ziggo Sport Golf (21.00)
Borussia Dortmund - Sevilla: Ziggo Sport Docu (21.00)
AC Milan - Chelsea: Ziggo Sport Voetbal (21.00)
Shakhtar Donetsk - Real Madrid: Ziggo Sport Racing (21.00)
Celtic - RB Leipzig: Ziggo Sport Tennis (21.00)

Voor de meest actuele informatie over waar wedstrijden in de Champions League worden uitgezonden kan je terecht op de tv-gids van voetbalvandaag.nl

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie

No Poll