Nieuws

Samen met Erling Haaland is hij de beste jonge speler ter wereld

"Samen met Erling Haaland is hij de beste jonge speler ter wereld"

06-10-2022 08:20 Laatste update: 08:23
0

Jude Bellingham maakte woensdagavond niet voor het eerst indruk in het shirt van Borussia Dortmund. Als jongste aanvoerder ooit in de Champions League wist hij met de Duitse formatie een soevereine 1-4 zege te boeken bij Sevilla.

De nog altijd maar negentienjarige Bellingham wist met een doelpunt én een assist de schijnwerpers op zich gericht. Volgens de analisten in de studio van BT Sport is de middenvelder dan ook zonder meer de toekomst van het nationale elftal van Engeland. "Wat hij doet, in zijn positie op zijn leeftijd hebben we niet gezien", zegt Rio Ferdinand bij het praatprogramma.

"De beste van onze generatie, Lampard, Gerrard, Scholes, Vieira en Roy Keane deden dit zelfs niet", vergelijkt de voormalig stopper Bellingham met niet de minsten. "Hij moet nog steeds doorgaan en het over een lange periode bewijzen, maar ze deden niet wat hij nu doen."

Collega-anlist Joe Cole heeft eveneens lovende woorden in petto voor de Engels international. "Samen met Erling Haaland is hij de beste jonge speler ter wereld, dat is zeker. Ik zag hem voor Engeland spelen tijdens de twee Nations League-wedstrijden (tegen Italië en Duitsland, red.) en hij was onze beste speler."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie