Nieuws

Van der Vaart deelt sneer uit: 'Ik ken hem een beetje, vind het een naar mannetje'

Van der Vaart deelt sneer uit: 'Ik ken hem een beetje, vind het een naar mannetje'

03-10-2022 08:20

Rafael van der Vaart heeft weinig goede woorden over voor Jasper Cillessen. De oud-voetballer speelde in het verleden met de doelman samen en spreekt over een 'naar mannetje'. 

Van der Vaart spreekt kort over Cillessen bij Studio Voetbal. De doelman van NEC Nijmegen kwam goed weg in het duel met Feyenoord toen een treffer van Santiago Gimenez werd afgekeurd. Cillessen ging voorafgaand aan de treffer in de fout. "Heel eerlijk. Ik ken hem een beetje en vind hem een beetje een naar mannetje", stelt Van der Vaart. 

Cillessen gaf onlangs twee interviews aan de NOS en probeert daarmee zijn plek in het Nederlands elftal te pakken, stelt de oud-voetballer. "Dat doet hij heel slim. Een beetje indirect probeert hij zijn plekje in het Nederlands elftal te verdienen." Pierre van Hooijdonk ziet het anders. "Cillessen voelt dat de gunfactor volledig bij Remko Pasveer ligt. Belangrijker is dat Pasveer keeper van Ajax is. Ik begrijp Cillessen heel goed. Hij voelt dat het niet helemaal eerlijk gaat. Hij voelt het verschil van keeper van Ajax zijn en beloond worden en nu keeper zijn van NEC."

Het is voor Van der Vaart eveneens onbegrijpelijk dat de treffer van Gimenez werd afgekeurd. Cillessen schoot tegen de spits aan, die zelf niet naar de bal toesprong. "Er is toch niks aan de hand?", stelt de oud-voetballer over het afgekeurde doelpunt. "Hij moet zelf geel krijgen. Ergens heeft hij iets naars", besluit Van der Vaart. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!