Wedstrijdverslag

Brobbey en Gravenberch worden gemist in oefenduel met Jong Roemenië

Brobbey en Gravenberch worden gemist in oefenduel met Jong Roemenië

27-09-2022 18:52 Laatste update: 19:00

Jong Oranje heeft met 0-0 gelijkgespeeld tegen Jong Roemenië. Het gemis van Brian Brobbey en Ryan Gravenberch was in een regenachtig Cluj goed zichtbaar, de ploeg van Erwin van de Looi had moeite met het creëren van kansen.

Brobbey - die in de oefenwedstrijd tegen Jong België nog twee keer trefzeker was - en Gravenberch speelden niet mee in het oefenduel met Roemenië. Het tweetal moest zich na het treffen met de leeftijdsgenoten van onze zuiderburen (1-2 overwinning) melden bij het grote Oranje. Bondscoach Louis van Gaal had de Jong Oranje-klanten namelijk opgeroepen als vervangers voor de geblesseerd afgehaakte Memphis Depay, Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners.

Het gemis van de Ajax-spits en Bayern München-middenvelder was goed zichtbaar in het duel met Roemenië. De wedstrijd kwam moeizaam op gang en de Nederlandse talenten hadden veel moeite met het vinden van openingen in het defensieve bolwerk van de Roemenen. Jong Oranje ging ook onzorgvuldig om met de spaarzame mogelijkheden die de ploeg creërde in de eerste helft.

In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld ongewijzigd. De ploeg van Van de Looi had veelvuldig de bal, maar kon dit overwicht niet omzetten in goede mogelijkheden. Roemenië probeerde via enkele counters gevaarlijk te worden, maar een succesvolle tegenstoot bleef uit. Het povere duel tussen Jong Roemenië en Jong Oranje eindigde zoals deze begon: 0-0.

Basisopstelling Jong Oranje:
Scherpen; Geertruida, Van den Berg, Van de Ven; Frimpong, Ekkelenkamp, Timber, Bakker; Tavsan, Zirkzee, Simons.