Nieuws

'Voormalig Barça-voorzitter Bartomeu maakte Pique de best betaalde verdediger'

'Voormalig Barça-voorzitter Bartomeu maakte Pique de best betaalde verdediger'

22 september - 09:08
0

In navolging van Lionel Messi is ook het eisenpakket van FC Barcelona-verdediger Gerard Piqué gelekt. Naar verluidt maakte voormalig voorzitter Josep Maria Bartomeu van de Spanjaard de best betaalde verdediger ter wereld.

Dat meldt El Mundo. Volgens het Spaanse sportmedium wilde Piqué meer verdienen dan voomalig Real Madrid-ster Sergio Ramos. Hierdoor deed hij in het seizoen 2017/2018 een eenmalig verzoek bij Bartomeu om zijn salaris te verhogen. Naar verluidt stemde de voormalig voorzitter hiermee in. El Mundo beweert dat Piqué hierdoor verspreid over vijf seizoenen een brutobedrag van liefst 142 miljoen ontving.

Woensdag lekte het Spaanse sportmedium ook al het eisenpakket van Messi. Naar verluidt zou de Argentijnse vedette bij zijn contractverlenging in 2020 het verzoek hebben gedaan voor onder meer een privévliegtuig tijdens Kerst. Daarnaast eiste hij tien miljoen euro aan tekengeld en wilde hij zijn ontsnappingsclausule laten verlagen van 700 miljoen naar een 'symbolisch' bedrag van tienduizend euro. Bartomeu liet weten niet akkoord te gaan met het voorstel. Mede door de coronapandemie was het financieel onhaalbaar om te voldoen aan de eisen van Messi.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie