Nieuws

Spaanse racismerel rondom aap-vergelijking Vinícius Júnior: 'Ik zal niet stoppen'

Spaanse racismerel rondom aap-vergelijking Vinícius Júnior: 'Ik zal niet stoppen'

17-09-2022 14:42

Spanje is in de ban van een racismerel rondom Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior. De Braziliaan is door Pedro Bravo, voorzitter van de vereniging van zaakwaarnemers, vergeleken met een aap.

Iedere speler heeft zijn eigen manier van het vieren van een doelpunt. Vinícius danst er altijd op los als hij het net heeft gevonden, iets wat volgens Bravo weinig respect getuigt voor je tegenstander. In het Televisieprogramma El Chiringuito vergeleek Bravo de vreugdedansjes met een aap. De Braziliaanse aanvaller was hier niet van gediend en uitte zich op instagram over de volgens hem xenofobe en racistische opmerkingen. 'Ze zeggen weleens dat blijdschap anderen irriteert. De blijdschap van een succesvolle, zwarte Braziliaan in Europa irriteert nog veel meer', schrijft de Braziliaan.

Vinícus kondigt aan er ook zeker niet meer te stoppen en vergelijkt zich in zijn celebrations ook met Neymar en Ronaldinho. "Mijn verlangen om te winnen, mijn glimlach en de twinkeling in mijn ogen zijn groter. Ik was het slachtoffer van een xenofobe, racistische opmerking. Maar dat is niet gisteren begonnen. Weken geleden werden mijn dansjes al bekritiseerd. Dansjes die niet van mij zijn."

Real Madrid heft in een statement aangekondigd dat ze juridische stappen zullen ondernemen tegen Bravo. 'De club heeft juristen geïnstrueerd om juridische stappen te ondernemen tegen eenieder die zich op racistische wijze uit richting onze spelers.' Madrid-trainer carlo Ancelotti vertelde op de persconferentie volledig achter zijn sterspeler te staan en hem en de club te steunen. "Ik ben blij met de statements die de club en Vini hebben gepubliceerd."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Vinicius Jr. ⚡️🇧🇷 (@vinijr)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!