Nieuws

Spaanse kranten lovend over De Jong, Memphis beleeft tegenvallend optreden

Spaanse kranten lovend over De Jong, Memphis beleeft tegenvallend optreden

11-09-2022 09:19 Laatste update: 14-09-2022 11:40

Frenkie de Jong had een belangrijk aandeel in de overwinning van FC Barcelona op Cadiz zaterdagavond. De Spaanse kranten zijn daarom ook lovend over de Nederlandse middenvelder. Memphis Depay viel volgens de kranten tegen.

In de eerste helft liet Barcelona te weinig zien, maar in het tweede bedrijf kwam de ploeg van Xavi op gang. Na een goed uitgespeelde aanval waar Gaví een hoofdrol in speelde, zette De Jong zijn ploeg op voorsprong. 'Hij was zeer actief. Hij zocht en bood diepe en diagonale passes en ondersteunde Sergio Busquets en Alejandro Baldé. Na 55 minuten wist hij zelf Ledesma te passeren. Een zeer compleet spel. Gelukkig weigerde Frenkie om Barça te verlaten', schreef Marca over het optreden.

SPORT was ook te spreken over het optreden van de Nederlander. De krant schrijft over een aarzelende eerste helft, maar zag de 25-jarige Nederlander in de tweede helft opstaan mede door een doelpunt te scoren uit een rebound van Robert Lewandowski. Waar De Jong een zeven krijgt, moet Depay, die volgens de krant altijd in de schaduw staat van Lewandowski, het doen met een vijf. Enkel de individuele acties van de aanvaller vielen op.

AS sprak over een goede wedstrijd voor De Jong. 'Hij was erg dynamisch in het veld en probeerde de lijnen te doorbreken dankzij zijn kracht en veelzijdigheid. Hij mist op sommige momenten nog wat ambitie om de wedstrijd te perfectioneren.' Het optreden van Depay werd onsuccesvol genoemd. 'Hij deed dingen goed zoals naar het middenveld terugzakken om de bal op te eisen, maar hij deed ook dingen fout zoals zijn effectiviteit voor het doel. Het is duidelijk dat de club krap zit in zijn alternatieven voor Lewandowski.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!