Nieuws

Opvallende Oranje-sollicitatie vanuit de Bundesliga: 'Van Gaal mag altijd bellen'

Opvallende Oranje-sollicitatie vanuit de Bundesliga: 'Van Gaal mag altijd bellen'

05-09-2022 16:49

Sheraldo Becker is het seizoen uitstekend begonnen bij Union Berlin in de Bundesliga. De aanvaller scoorde afgelopen weekend in het duel met Bayern München (1-1) en ook in Nederland is dat niet onopgemerkt gebleven.

In gesprek met ESPN krijgt Becker de vraag of Nederlands Elftal-bondscoach Louis van Gaal hem mag bellen voor een uitnodiging bij Oranje. “Van Gaal kan me altijd bellen, ik zal hem niet wegdrukken, nee”, lacht de jeugdexponent van Ajax. Becker staat al op vijf goals en twee assists dit seizoen in vijf Bundesliga-duels.

Of de aanvaller het gek vindt dat de vraag over Oranje wordt gesteld? “Persoonlijk vind ik het niet gek. Ik weet wat ik kan, weet wat mijn kwaliteiten zijn. Daar ga je ook van uit. Ik weet ook dat ik belangrijk kan zijn voor het team met mijn snelheid en één-tegen-één. Ik heb ook een goed schot. Vroeger heb ik veel bij Ajax geleerd, dus ik wist dat het erin zat. Het moest er alleen nog uit komen.”

Opvallend is wel dat Becker al vijf interlands heeft gespeeld voor Suriname. Drie duels in de Gold Cup 2021 en twee duels in de WK-kwalificatie. Dat betekent in principe dat de aanvaller niet meer voor Oranje mag uitkomen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!