Nieuws

'Barcelona op vinkentouw: Bellerín moet Dest op gaan volgen in Catalonië'

'Barcelona op vinkentouw: Bellerín moet Dest op gaan volgen in Catalonië'

01-09-2022 13:25 Laatste update: 13:27

Héctor Bellerín staat in de belangstelling van FC Barcelona. De Spaanse rechtervleugelverdediger mag transfervrij vertrekken bij Arsenal en de Catalaanse grootmacht hoopt toe te slaan.

Dat meldt Mundo Deportivo. Naar verluidt willen The Gunners in de toekomst alleen via bonussen en een doorverkooppercentage nog wat aan Bellerín verdienen. Volgens de Spaanse krant heeft de Spanjaard zelf ook wel oren naar een terugkeer naar Barça. Hij doorliep de jeugdopleiding in Catalonië, maar maakte in 2011 de overstap naar Arsenal.

Bellerín beleefde mooie jaren in Londen. Hij was een vaste basisspeler bij Arsenal en stond te boek als groot talent. Blessureleed gooide echter roet in het eten, waardoor hij het afgelopen seizoen werd verhuurd aan Real Betis. De 27-jarige vleugelverdediger speelde 23 duels in La Liga. Een mogelijke terugkeer is in de maak, al houdt Barça volgens MD andere opties nog wel open.

In Barcelona moet Bellerín Sergiño Dest gaan vervangen. De Amerikaans international arriveerde donderdag in Milaan om zijn huurtransfer naar AC Milan af te ronden. Naar verluidt wordt er een optie tot koop opgenomen in de overeenkomst.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!