Nieuws

Ajax moet Antony-miljoenen op de bank houden: 'Niet uitgeven, helemaal niets doen'

Ajax moet Antony-miljoenen op de bank houden: 'Niet uitgeven, helemaal niets doen'

28-08-2022 09:22 Laatste update: 29-08-2022 07:31
1

Antony wil nog steeds de overstap maken naar manchester United, maar Ajax houdt zijn poot stijf. Trainer Alfred Schreuder rekent op de Braziliaan dit seizoen, terwijl de aanvaller zelf een transfer lijkt te forceren. Mocht de deal toch rondkomen weet Arno Vermeulen wat Ajax moet doen met al die miljoenen, namelijk niks.

Met de transfer van Antony is naar verluidt bijna honderd miljoen euro gemoeid. Hakim Ziyech werd al als vervanger genoemd, maar een huurdeal voor de Marokkaan kwam niet van de grond. In plaats van een vervanger halen zegt Vermeulen dat Ajax het geld niet uit hoeft te geven. "Niet uitgeven. Helemaal niets doen," vertelt de analist bij de NOS. "Er is geen noodzaak. Ajax is nu overal dubbel bezet. De vacature op rechtsbuiten kan prima ingevuld worden door een speler die Ajax al heeft." Zo weet de commentator ook al wie hij op de rechterflank zou opstellen. "Berghuis kan daar goed spelen. Hij is een international, die veel ervaring heeft op de flank en op het middenveld sowieso minder speeltijd kan verwachten."

Pierre van Hooijdonk sluit zich aan bij de woorden van Vermeulen. "Ajax moet het gewoon op de bank houden en volgend jaar investeren in de opvolgers van Dusan Tadic, Daley Blind, Remko Pasveer en Maarten Stekelenburg." Beide zijn het er over eens dat Ajax ook op De Toekomst moet kijken of Francisco Conceiçao de kans moeten geven.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!