Nieuws

Barça kan vijfde zomeraanwinst eindelijk laten spelen: 'Hij is nu speelgerechtigd'

Barça kan vijfde zomeraanwinst eindelijk laten spelen: 'Hij is nu speelgerechtigd'

27-08-2022 13:52

FC Barcelona -trainer Xavi Hernández denkt zondag gebruik te kunnen maken van Jules Koundé. De verdediger die werd overgenomen van Sevilla is eindelijk speelgerechtigd en kan zich bij de selectie van de Catalanen voegen.

Dat waren de woorden van Xavi op de persconferentie daags voor het treffen met Real Valladolid. Het speelgerechtigd maken van spelers is nogal een ding bij Barcelona. Vlak voor aanvang van de competitie lukte dit met vier van de vijf aankopen, maar Koundé kon niet worden ingeschreven. Tot afgelopen vrijdag.

Volgens de Spaanse keuzeheer voldoet Barça aan alle voorwaarden om de Fransman in te kunnen zetten tegen Valladolid. De Catalaanse grootmacht wist tot nu toe vier punten te behalen in twee wedstrijden. Afgelopen weekend werd met 1-4 gewonnen bij Sociedad, een wedstrijd waarin de Blaugranas imponeerden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!