Transfernieuws

'Ajax casht flink op Schuurs: presentatie volgt maandag of dinsdag in Italië'

'Ajax casht flink op Schuurs: presentatie volgt maandag of dinsdag in Italië'

15-08-2022 12:48

De transfer van Perr Schuurs naar Torino nadert zijn afronding. Alleen de laatste details staan een transfer nog in de weg, meldt Gianluca Di Marzio.

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Italiaanse journalist wordt de verdediger maandag of dinsdag in Turijn verwacht, zo schrijft hij op zijn eigen website. Met het vertrek van Bremer naar stadsgenoot Juventus is Torino op zoek naar een nieuwe centrale verdediger. Schuurs voldoet aan het geschetste profiel.

Di Marzio weet dat de tweede club uit de Noord-Italië een vast bedrag kost van 9,5 miljoen euro. Door middel van bonussen kan de transfersom nog eens met 3,5 miljoen euro oplopen. Daarnaast heeft Ajax een doorverkooppercentage van 15 procent weten te bedingen op de jeugdinternational.

Zodoende maken de Amsterdammers flink winst op Schuurs. In januari 2018 werd de mandekker nog voor twee miljoen euro overgenomen van Fortuna Sittard. In totaal kwam Schuurs in 93 wedstrijden namens Ajax 1 in actie. Daarin scoorde hij drie keer en gaf hij vier assists. Het contract van de jeugdinternational liep nog tot medio 2025.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!