AS Roma boekt minimale overwinning: bijna droomdebuut voor Wijnaldum

14-08-2022 22:36 Laatste update: 22:37

AS Roma heeft zijn eerste zege van het seizoen te pakken met topaanwinst Paolo Dybala in de basis. Op bezoek bij US Salernitana - met Tonny Vilhena - werd met minimale cijfers gewonnen: 0-1. Georginio Wijnaldum kwam in de tweede helft als debutant binnen de lijnen.

Met Rick Karsdorp als basisspeler schoot AS Roma uit de startblokken. Nicolò Zaniolo dook na vijf minuten spelen al vogelvrij op voor het Salernitana-doel maar liet de enorme mogelijkheid op de openingstreffer liggen. In de 33ste minuut was het wél raak voor de Romeinen. Bryan Cristante schoot via een been van de gastheren raak.

Even later leek Dybala zijn debuut op te luisteren met een doelpunt, maar zijn inzet spatte uiteen op de paal. VIlhena produceerde in de tweede helft een afzwaaier, gevaarlijk werd Salernitana na rust niet. Een klein kwartier voor tijd achtte Mourinho de tijd rijp voor het debuut van Wijnaldum. Onder luid applaus betrad de Paris Saint-Germain-huurling het veld.

Even leek de Oranje-international zijn debuut op te luisteren met een treffer, nadat hij de bal op een presenteerblaadje ontving van Dybala. In de aanloop naar het doelpunt stond de Argentijnse aanvallende middenvelder echter buitenspel, waardoor er een streep ging door de goal. Verder dan de enige 0-1 van Crystane kwam AS Roma niet, waardoor de eerste drie punten van het nieuwe seizoen een feit zijn.