Nieuws

Van Bommel over reserverol Janssen: 'Niet spreken over eerste of tweede spits'

Van Bommel over reserverol Janssen: 'Niet spreken over eerste of tweede spits'

10-08-2022 13:10

Mark van Bommel ziet dat het vertrouwen groeit bij Royal Antwerp FC na de zegereeks in de competitie. De club van Marc Overmars en co. speelt donderdag de return in de voorronde van de Conference League tegen Lillestrøm.

"Als je wint, stijgt het vertrouwen. We probeerden zo snel mogelijk duidelijkheid in het elftal te brengen, steeds rekening houdend met de tegenstander. Je kunt dan weleens verliezen, maar de jongens houden vertrouwen in het idee. Zo'n vertrouwen kun je niet geven, je moet dat voelen als speler", aldus Van Bommel voor de training woensdagochtend, opgetekend door het Algemeen Dagblad.

De sfeer in de groep is goed, maar af en toe moet Van Bommel lastige keuzes maken. "Niet iedereen kreeg tot dusver evenveel speelminuten, maar de jongens gaan daar prima mee om. Je moet zulke zaken als coach open en duidelijk bespreken, ik heb ook maar elf plekken in de basis ter beschikking."

Ook de spitsendiscussie is in volle gang bij de Belgen. Vincent Janssen moet de laatste weken op de bank plaatsnemen. Concurrent Michael Frey krijgt de voorkeur. "Ze hebben beiden de kwaliteiten om te spelen. Ik wil niet echt spreken van een eerste en tweede spits en dat zie ik als iets positiefs. Ze houden elkaar scherp."

Donderdag speelt Royal Antwerp de return in de voorronde van de Conference League. De Belgen wonnen met 1-3 in Noorwegen tegen Lillestrøm.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!