Nieuws

Belgische kranten vol lof over Van Bommel: 'Hij heeft duidelijkheid gebracht'

Belgische kranten vol lof over Van Bommel: 'Hij heeft duidelijkheid gebracht'

08-08-2022 12:18 Laatste update: 12:48

Belgische kranten zijn vol lof over Mark van Bommel. De trainer van Royal Antwerp FC is nog ongeslagen en staat daardoor bovenaan in de Belgische competitie. De coach wordt geprezen voor het aanbrengen van identiteit binnen de club.

Na drie wedstrijden bedraagt de voorsprong van The Great Old al drie punten op naaste achtervolger KRC Genk. Op regerend landskampioen Club Brugge staat Antwerp inmiddels al vijf punten los. Daarnaast zijn ze hard op weg om zich te plaatsen voor de Conference League.

"Ze voetballen herkenbaar en dat is vorig jaar onder Brian Priske toch het hele seizoen een probleem geweest. Waar staat Antwerp voor?, vroegen we ons altijd af", vertelt Sporza-journalist Peter Vandenbempt. "Het is toch opvallend hoe coach Mark van Bommel in geen tijd duidelijkheid heeft gebracht in het spel van Antwerp."

Van Bommel oogst lof door zijn tactische keuzes. "Het middenveld is in balans met een heel sterke Alhassan Yusuf en Toby Alderweireld brengt achterin toch wat van hem werd verwacht: stabiliteit en ervaring. Nainggolan had aangegeven dat de nummer 10 zijn beste positie is en Van Bommel gehoorzaamt."

Komende donderdag staat de return in de voorronde van de Conference League tegen Lillestrøm SK op het programma. De eerste wedstrijd in Noorwegen eindigde in een 1-3 overwinning voor de ploeg van Van Bommel. Donderdag wordt er om 19.30 uur afgetrapt op de Bosuil.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!