Scherpen kan na halfjaar al verhuurd worden: 'Je wordt beter van spelen met druk'

Scherpen kan na halfjaar al verhuurd worden: 'Je wordt beter van spelen met druk'

Het is niet uitgesloten dat Kjell Scherpen na een halfjaar al verhuurd wordt door Brighton & Hove Albion. De doelman werkt zijn wedstrijden momenteel af in de O23 van de Premier League-club.

Afgelopen zomer maakte Scherpen de overstap van Ajax naar Zuid-Engeland. Waar hij gehoopt had zich direct in de kijker te spelen, kreeg hij te maken met een tegenslag. "Het plan was dat ik in eerste instantie de bekerwedstrijden zou gaan spelen. Maar in de eerste week raakte ik geblesseerd en lag ik er zes weken uit", vertelt hij in gesprek met de NOS.

"Dan heb je een valse start. Na mijn blessure mocht de andere reservekeeper die bekerwedstrijden spelen", vervolgt de boomlange goalie. "Dat is jammer, want het zijn mooie momenten waar je je kan laten zien."

Voorlopig zal Scherpen zich nog moeten bewijzen in de O23, al bestaat de kans dat hij een tijdelijke transfer maakt in de winter. "Ik wil zo veel mogelijk spelen bij Onder 23 en dan kijken we in de winter of verhuur een optie is of dat ik bij Onder 23 blijf spelen", geeft hij aan. "Dat ligt ook aan de club. Bij Onder 23 zijn het leuke wedstrijden, maar je speelt voor vierhonderd man in plaats van in een vol stadion. Je wordt ook beter van het spelen met een bepaalde druk."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie