Nieuws

Van Gaal heeft slecht nieuws over De Vrij en verklaart veelbesproken wissels

Van Gaal heeft slecht nieuws over De Vrij en verklaart veelbesproken wissels

14-11-2021 10:57

Stefan de Vrij moet de cruciale interland met Noorwegen aan zich voorbij laten gaan. De centrale verdediger viel zaterdag kort voor tijd uit in het WK-kwalificatieduel met Montenegro (2-2).

De Vrij liep tijdens de desastreuze slotfase in Podgorica een hamstringblessure op. "Ik denk dat het uitgesloten is dat De Vrij dinsdag speelt", reageerde bondscoach Louis van Gaal na afloop bij de NOS. Matthijs de Ligt lijkt zijn aangewezen vervanger in De Kuip. De Juventus-verdediger maakte ook tegen Montenegro zijn opwachting als vervanger van de mandekker van Internazionale.

Van Gaal verwacht wel te kunnen beschikken over Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum en Arnaut Danjuma. Om de wissels van het drietal was na afloop het nodige te doen, maar de keuzeheer zag zich genoodzaakt om ze te vervangen. "Ik wisselde om juist die blessures uit de weg te gaan. We moeten het afwachten. Ik denk dat De Jong wel kan spelen dinsdag, Arnaut Danjuma en Wijnaldum ook."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!