Nieuws

Ultee steekt loftrompet over Yilmaz: 'Keepers zeggen letterlijk: dit kan niet'

Ultee steekt loftrompet over Yilmaz: 'Keepers zeggen letterlijk: dit kan niet'

04-08-2022 11:42

Burak Yilmaz heeft in zijn eerste weken bij Fortuna Sittard veel indruk gemaakt op het trainingsveld. Trainer Sjors Ultee is erg dankbaar dat de club 'extreme kwaliteit' heeft toe kunnen voegen aan de selectie.

Yilmaz staat sinds kort op het trainingsveld vij Fortuna en dat valt direct op. "Ik zie extreme kwaliteit, maar ik zie ook iemand die nog aan het begin van zijn voorbereiding is", laat Ultee optekenen door Voetbal International. "Burak weet zelf heel goed dat hij nog tijd nodig heeft. Daar is hij reëel in. Beter iets te langzaam gaan dan iets te snel, want voor je het weet lig je er vier weken uit. En wordt het een heel vervelend jaar."

Ondanks zijn status toont Yilmaz volgens zijn trainer geen enkele vorm van arrogantie. "Hij pakt meteen zijn leiderschapsrol op, is veel bezig met zijn medespelers, praat met ze, pept ze op", zegt Ultee. "Maar de meeste indruk maakt hij natuurlijk met het afwerken. We hebben afrondvormen van hem gezien, dat is niet normaal. Onze keepers zeggen letterlijk: Dit kán gewoon niet. Als hij vrij mag schieten, kun je die bal gewoon niet houden. Je moet gokken. Maar als je gokt, ziet hij dat en schiet hij in de andere hoek. Burak kan heel lang uitstellen, dat is iets bijzonders."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!