Nieuws

De Jong geeft toe: 'Natuurlijk is het zwaar als je na Ajax nu weer moet'

De Jong geeft toe: 'Natuurlijk is het zwaar als je na Ajax nu weer moet'

02-08-2022 22:08 Laatste update: 22:10

Luuk de Jong prijst zich gelukkig met het 1-1 gelijkspel in Monaco. De PSV-aanvoerder verwacht dat het mogelijk is dat de klus volgende week in eigen huis te klaren.

Waar PSV in de eerste helft de bovenliggende partij was, zo moeilijk was het tweede bedrijf. De Jong wordt na afloop van het duel gevraagd of hij 'total loss' is. "Het was een aardige strijd", zegt de spits voor de camera's van ESPN. "Het was behoorlijk benauwd. We hebben met zijn allen gestreden. Het was niet makkelijk, vooral het einde niet." In de tachtigste minuut moesten de Eindhovenaren toch de 1-1 incasseren, nadat het eerder met kunst en vliegwerk overeind wist te blijven.

De Jong vond PSV 'slordig' voor de dag komen voor de theepauze. "Passjes gaven we achter de man die onderschept werden. Dan kom je niet lekker in je spel. We komen er één keer lekker uit en maken die goal dat is belangrijk. In de tweede helft hadden we geen tot weinig goede aanvallen. Alleen die kans van Guus (Til, red.)", blikt De Jong terug. Na een haarfijne voorzet van Philipp Max had Til zijn vizier echter niet op scherp staan. "Met de druk van Monaco hadden we moeite en dan valt 'ie er ook in."

Vermoeidheid is volgens De Jong geen excuus voor het resultaat. "Natuurlijk is het zwaar als je zo'n wedstrijd tegen Ajax hebt gespeeld en nu weer moet. We waren niet zuiver genoeg aan de bal en dan wordt het een hele zware wedstrijd op en neer. We kunnen tevreden zijn met 1-1 uiteindelijk. Het is een pittige ploeg. Ik verwacht met de fans achter ons in Eindhoven dat we een betere wedstrijd op de mat gaan leggen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!